Державна установа

«Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»

Інформація Лабораторного Центру

2018-07-24 дата останньої зміни 2018-07-24
    У І півріччі 2018 року фахівцями ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» та її відокремленими структурними підрозділами було досліджено 1229 проб харчових продуктів і продовольчої сировини, у тому числі:            - за санітарно-хімічними показниками -  626 проб;   &...
2018-06-18
До сольового складу води відносяться наступні показники:   загальна жорсткість - сума  солей  кальцію  та магнію,  хлориди,  сульфати,  сухий залишок (загальна кількість солей, розчинених у воді).   В залежності від вмісту   солей   питна   вода  ділиться   на  прісну,   сухий  залишок ...
2018-06-06
  При підготовці до роботи влітку 2018 року закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, розташованих на території області, фахівцями структурних підрозділів Державної установи „Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” в травні проводилися лабораторні дослідження води питної та води відкритих водоймищ з пляжів позаміських таборів на ві...
2018-05-16
   У  І кварталі 2018 року  фахівцями ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр  Міністерства охорони здоров’я України» та її структурних підрозділів лабораторно досліджено 2349 проб питної води централізованого водопостачання, у т.ч. за санітарно-хімічними показниками 1060 проб та бактеріологічними 1289 проб.      Не відповідало вимога...
2018-05-16
Згідно з вимогами санітарного законодавства та Державними програмами охорони водоймищ, фахівцями ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України» та її структурних підрозділів постійно здійснюються лабораторні дослідження води відкритих водоймищ.   У І кварталі 2018 року за санітарно-хімічними показниками було досліджено 63 проби річкової води, з яких 1 (1,6%) проба річк...
2018-04-25
    У І кварталі 2018 року фахівцями ДУ «Херсонський обласний лабора-торний центр Міністерства охорони здоров’я України» та її відокремленими структурними підрозділами було досліджено 264 проби харчових продуктів  і продовольчої сировини, в тому числі:            - за санітарно-хімічними показниками -  181 проба;&...
Увага – кліщі!
2018-04-20 дата останньої зміни 2018-04-20
    На весні в лісах і парках активізувалися кліщі, чиїх укусів людині слід остерігатися під час відпочинку на природі. Укуси кліщів загрожують людині такими хворобами, як іксодовий кліщовий бореліоз (хвороба Лайма), кліщовий вірусний енцефаліт.          Першим проявом хвороби Лайма є почервоніння на місці присмоктування кліща, головний біль, за...
2018-03-23
    Науково-технічний прогрес вивів промисловість по виробництву полімерних матеріалів і пластичних мас на рівень провідних галузей, щорічний приріст випуску в світі оцінюється величиною близько 4 - 6 %.         Розробка нових добавок до пластичних мас є одним з найбільших технічних досягнень останнього десятиріччя. До них відносяться: пластифікатори, напо...
Сторінок: 8